top of page

Hoe stellen jullie een collectie samen?

Vaak krijgen wij de vraag: Hoe stellen jullie je collecties samen? Dit vinden wij altijd een leuke vraag, want wij zijn enorm gepassioneerd over Sanda Jewellery en de kwaliteit van onze collecties.


Voordat wij überhaupt naar producten gaan kijken starten wij met het zoeken naar de trends van komend seizoen. We houden de fashionweeks en grote merken goed in de gaten, maar vinden het ook belangrijk dat onze Sanda waarden naar voren komen. Zo maken we een aantal moodboards waarin we het gevoel, de kleuren, materialen en producten naar voren laten komen. Pas daarna gaan wij opzoek naar de mooiste producten om in te kopen.


Iedere collectie is anders, maar een aantal thema’s komen altijd terug bij het inkopen van onze producten. De sieraden moeten van goede kwaliteit en mooie materialen gemaakt zijn, de producten zijn trendy maar ook tijdloos en wij willen jullie iets anders bieden dan andere webshops.


Kwaliteit en materiaal

Een sieraad is bijzonder. Je hebt het gekregen van een dierbare, jezelf verwend, gedragen op een bijzonder moment, of het geeft je misschien gewoon een goed gevoel. Het is voor veel vrouwen iets wat zij iedere dag dragen en misschien zelfs niet eens afdoen voor een langere periode. Daarom hechten wij enorm veel waarde aan de kwaliteit en mooie materialen.

Voor onze nieuwste collecties kopen wij altijd stainless steel, of een kwalitatief (edel)metaal en nikkel vrije producten in. Dit omdat deze sieraden niet verkleuren, waterproof zijn en veel vrouwen allergisch zijn voor nikkel. Dit is iets wat wij in onze zoektocht naar mooie producten hebben geleerd.

Wij kopen ook geen producten in waar wij niet volledig achterstaan. Hierdoor hebben we bijvoorbeeld in de Autumna collectie nog weinig zilveren sieraden toegevoegd. In onze zoektocht hebben wij nog geen zilveren sieraden gevonden die voldoen aan alle kwaliteits- en stijleisen, maar wij zijn jullie niet vergeten en blijven vol goede moed zoeken.


Trendy, maar ook tijdloos

Is dat geen tegenstelling? Trendy staat voor trends en trends zijn per definitie tijdelijk. Toch gaan wij de uitdaging aan. Zoeken naar elementen uit de huidige trends die wij kunnen terugbrengen in een tijdloze collectie die je jaren kan blijven dragen zonder er gedateerd uit te zien.

Bijvoorbeeld de bangles. Dit is een trend die wij afgelopen fashionweek hebben gespot. Vaak zijn deze armbanden opzichtig en groot met veel details. Het model van de bangle vinden wij erg mooi, het zit comfortabel om je arm heen en is leuk te combineren. Onze bangles zijn minimalistisch met leuke details, van goede kwaliteit en smaller, waardoor je ze comfortabel iedere dag kan dragen. Dit noemen wij trendy, maar ook tijdloos.


Anders dan andere webshops

Doordat wij kwaliteit, materiaal en trendy maar tijdloos belangrijke eisen vinden, kopen wij vaak niet in bij de standaard sieraden groothandel. Simpelweg omdat deze sieraden vaak niet aan al onze criteria voldoen. Hierdoor wordt het al gemakkelijker om je te onderscheiden.

Daarnaast vinden we het leuk om met kleinere makers samen te werken. Wij vinden deze merken online via verschillende platformen. Het blijft dus altijd spannend wat je precies opgestuurd krijgt. Alle producten controleren we a.h.v. onze criteria en wanneer ze ook bij jullie in de smaak vallen bestellen we meer.


Een mooi voorbeeld zijn onze oorbellen Rubigo, Vetus en Vitrum. Wij vonden het spannend of de acryl zo mooi zou zijn als op de foto en we waren niet teleurgesteld in dit merk uit Oostenrijk.


Wij hopen dat jullie onze passie en criteria terug zien in onze collecties en onze sieraden lange tijd met veel plezier kunnen dragen. Ook staan wij altijd open voor feedback en goede tips, dus contact ons gerust via Social media of ons contactformulier.
11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page