top of page

Must-haves voor een goede basis

Via onze Instagram plaatsen we regelmatig een poll om te kijken wat jullie belangrijk vinden als het gaat om sieraden. Naast kwaliteit en duurzaamheid vinden veel van jullie een goede basisset sieraden belangrijk. Het samenstellen van zo’n set is soms wel een uitdaging, want je wil het op ieder moment en voor iedere gelegenheid kunnen dragen. Wij geven je hier inspiratie en tips.


Maak een keuze

Belangrijk is om eerst vast te stellen welke kleur voor jou de basis gaat vormen; goud, zilver of een combinatie van beiden.


Vervolgens kies je de type sieraden. Werk jij bijvoorbeeld veel met je handen, dan zijn ringen en armbanden misschien niet heel prettig en draag je deze alleen voor speciale gelegenheden. Dit is dan geen noodzakelijk onderdeel van je basisset.


Kwaliteit is voor een basisset extreem belangrijk. Dit zijn de sieraden die je dag en nacht zou moeten kunnen dragen. Let daarom goed op of een sieraad gemaakt is van stainless steel, of een kwalitatief edelmetaal. Zo ben je vaak verzekerd van een blijvend mooie kleur, zelfs als de sieraden nat worden. Ook hebben veel mensen een nikkelallergie waardoor zeker oorbellen kunnen gaan irriteren wanneer je deze vaak draagt en het dus verstandig is om deze achterwegen te laten.


De sets

Nu je helder hebt wat voor jou belangrijk is in een basisset geven we je een aantal voorbeelden ter inspiratie.


Set zilver

Ketting Avena is een stijlvolle stainless steel ketting die prachtig te combineren is met de bijpassende Linum armband. Beiden mooi om enkel te dragen, maar ook goed te combineren met een extra armband of ketting. Zo kan je gemakkelijk je basisset aanpassen per gelegenheid. Heb je piercings of oorbellen, dan is de combinatie van de Valriana en Meesia oorbellen tijdloos en stijlvol. De Meesia creolen zijn lichtgewicht, maar van goede kwaliteit, waardoor je er lang plezier van zal hebben. Beiden zijn mooi te combineren, maar ook single mooi te dragen.


Set goud

Armband Aurum met de bijpassende Oorbellen Aurum zijn de perfecte basis. Het subtiele ster patroon met een klein steentje komt zo terug in de gehele look. Daarnaast voegen wij de Rosae oorbellen toe. Dit geeft kleur en originaliteit aan je basis-look.

Wij houden zelf enorm van het layeren van kettingen, daarvoor is het belangrijk dat je een mooie basis hebt. De stainless steel Viola ketting is simpel, niet te lang en ook stijlvol single te dragen.


Wij moedigen je aan om met bovenstaande tips je eigen basisset samen te stellen, want jouw sieraden zijn een stukje van jouw uitstraling en identiteit. Wees creatief en kies de items waar jij een goed gevoel bij krijgt. Wij zijn benieuwd naar jouw set en wij hopen dat jij deze met ons wil delen.
12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page